© Copyright 2021 swedfed - All Rights Reserved

SwedFeds Referenser

Carolin Rutberg

Mobirise
Mobirise
Mobirise

Carolin Rutberg

Bor: Nynäshamn 

Gren: Paradressyr

Instagram: crut78

Facebook: Carolin Rutberg Official

Carolin har ända sedan barnsben varit intresserad av hästar och ridning och allt som kretsar kring detta. Efter gymnasiet såldes den egna ponnyn och det blev ingen ny egen häst då. Istället hjälpte hon till på alla möjliga håll som medryttare. Carolin kände sig under denna tid inte riktig frisk, många prover togs och läkarna spekulerade i både virus i ryggmärgen, hjärntumör mm. I 5 år varade ovissheten kring Carolins sjukdom. När hästen, som hon var medryttare på blev sjuk en längre tid sluta Carolin helt med ridning. Carolin var då 25 år och hon blev mycket sämre. Symtomen varierade men omgivningen förstod att det var något allvarligt. Vid ett av många sjukhusbesök kunde konstateras att det var den neurologiska sjukdomen Multipel Skleros (MS), som Carolin drabbats av. Den intensiva ridningen hade omöjliggjort diagnosen, men när ridningen upphörde och sjukdomen fick blomma ut kunde den konstateras. Carolin behandlades med mycket påfrestande bromsmediciner. På inrådan av läkaren, inköptes en ny egen häst, för att Carolin även genom ridning skulle kunna hålla sjukdomen i schack. 

Carolin blev rådd att klassificera sig till ryttare med funktionsvariation. Helt plötsligt var hon nu med landslaget för pararyttare. Resultaten lät inte vänta på sig, utan Carolin har hunnit med bla ett flertal SM-guld, NM-guld och fina placeringar på både VM och Paralympics.

Carolins häst Mirage är en valack född 2005 e: Florencio I eu: Gauguin de lully som varit i Carolins ägo sedan 2013. Mirage är enligt Carolin en arbetsmyra men också en häst som kan ha nerverna på utsidan emellanåt.

"Jag som lider av sjukdomen MS vet hur viktigt det är att vara noga med vad jag stoppar i min kropp och jag gör heller inget undantag för min häst. Eftersom han har lite nerv har sökt bland foder efter ett som är välbalanserat och tillverkat av råvaror jag själv skulle kunna tänka mig att stoppa i min kropp. Jag har provat många olika foder och landat i Swedfed All in pellets. Jag behöver inte ge en stor giva för att tillgodose hans dygnsbehov vilket jag tycker är bra" säger Carolin


Josefin Blom Lugn

Josefin Blom Lugn 


Bor: Utanför Norrtälje 

Gren :Distans


Mitt namn är Josefin Blom Lugn, jag är en 28-årig distansryttare bosatt utanför Norrtälje, norr om Stockholm. Jag har tävlat distansritt sedan 2011 och har under den tiden haft kontrakt som utmanare för det svenska Young Rider-landslaget i distansritt 2013 och 2014. Sedan 2016 har jag varit senior med kontrakt för landslaget. 2019 var jag en av fem ryttare som fick representera Sverige på EM i England.

Min målsättning är att vara en av Sveriges - och så småningom Europas - främsta distansryttare, vilket jag satsar helhjärtat på. Som person är jag målmedveten, ambitiös och fast besluten om att nå mitt mål. Jag tränar mina hästar för topprestation inom distansgrenen och brinner för det jag ägnar mig åt.

Under min tävlingssäsong tävlar jag mycket både i Sverige och utomlands, jag är även med på en del evenemang kring distansritt och hästar i allmänhet. Jag är en stark drivkraft och ett välkänt namn inom hästvärlden. Hemma på gården har jag flertalet blivande distansstjärnor samt några mer rutinerade hästar. Mitt mål för 2020 var att få en bra prestation på SM samt Nordiska-Baltiska mästerskapen. Jag ville även genomföra ett kval till EM 2021, dock satte covid-19 stopp för planerna och jag har i dagsläget is i magen och väntar in framtiden.

Jag har valt SwedFed eftersom jag letat efter ett svenskproducerat foder med lågt innehåll av stärkelse och socker, som kan ge uthållig energi till mina hästar. Jag tycker det är viktigt att foderstaten alltid utgår från ett bra grovfoder, som man sedan kan komplettera utifrån behoven som finns. SwedFed hjälper mig att tillgodose behoven av mineraler, vitaminer mm som mina hästar behöver.

Friesian Dream Team

Anna Maxdotter ~ Savvy Channel

Mobirise
Mobirise
Mobirise
Mobirise

Anna Maxdotter

Bor: Vårgårda i närheten av Göteborg

Område: Naturalhorsemanship/problemlösning

Gren: Dressyr, Western, Akademiskt, Körning bla

Instagram: friesiandreamteam

Youtube: Anna Maxdotter SavvyChannel

Facebook: Anna & Bentley Friesian Dream Team 
Anna Maxdotters liv som ryttare började, som för så många andra, på ridskolan. För hennes del var det Ösmo ridskola (i dag SORK på Södertörn) som gällde och hon lärde sig snart att älska samvaron med hästarna samt fick hoppa in som instruktör.

Anna är utbildad och har lång kunskap om psykologiska beteenden hos både ryttare och hästar och hjälper idag med problemhästar i och utanför Sverige.

Idag driver hon Instagram kontot friesiandreamteam samt youtube- kontot Savvy Channel där hon och Mr Bentley delar med sig om tips och råd för att lösa olika vardagsproblem som kan uppstå.

Genom mental träning och kommunikation med din häst kan du nå fantastiska resultat. 

Impossible is an opinion är något Anna levt efter då hon även är en funktionshindrad ryttare.

Swedfeds foder förändra allt för oss, givan behöver inte vara stor & aptit samt hull är en fröjd att se så som att hans mage hålls i perfekt balans känns underbart så för oss är det Swedfeds Mash som gör varje dag jämn utan dippar i humör eller hull. Råvarorna spelade stor roll för mig efter att ha provat många olika foder som inte räckt till.

Made with Mobirise - Details here